Friday, January 13, 2012

冬のおやつにGinger Snaps

 
  

Ingredients

  • 3/4cup packed brown sugar
  • 3/4 cup vegetable oil
  • 1/4 cup molasses
  • 1 egg
  • 2 cups all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking soda
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon ground cloves
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 2 teaspoon minced ginger
  • 1/3 cup cane sugar for decoration
    Directions

    1. Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C).
    2. In a large bowl, mix together the brown sugar, oil, molasses, ginger and egg. Combine the flour, baking soda, salt, cloves, and cinnamon; stir into the molasses mixture. Roll dough into 1 inch balls. Roll each ball in white sugar before placing 2 inches apart on parchment paper placed on cookie sheets.
    3. Bake for 10 to 12 minutes in preheated oven, or until center is firm. Cool on wire racks.

    計量カップは250mlのアメリカのものを使用しています。基本的に液体の材料と粉ものを別々に混ぜて、粉ものを液体に少しずつ混ぜ込みます。ソフトなクッキーがお好みの方は、クッキーを保存しておく容器に食パンのスライスを一枚放り込んでおくと、やわらかくなります。

2 comments:

Anonymous said...

これまたグッドタイミング!
クリスマスから年始にかけて、きこさんのレシピを利用させてもらってたんです。
パンプキンマフィン、ヨーグルト入りのチーズケーキ、マドレーヌ、lentill豆のスープなどなど、、、。また新しいレシピをアップしてほしいなあ~、なんて、ひそかに思っていたところで。
なので、これ、とっても嬉しいです。
美味しそう~!!
さっそく試してみますね。
どうもありがとう。そして、今年もよろしくお願いします!!

ゆきこ

きこ said...

ゆきこさん、

レシピ、試してくれていたのですね。ありがとう!これからしばらく何度もリピートして作っているうちの定番レシピをのせていく予定です。

こちらこそ、今年もよろしくお願いします!